Tips om je bureaustoel goed in te stellen

Als je lichamelijke klachten hebt zoals rsi, nek-, schouderklachten of lage rugklachten kan een hele dag zitten een behoorlijk opgave zijn. Vooral als je bureaustoel verkeerd staat ingesteld. Lees ook:
Hier een paar tips om je bureaustoel goed in te stellen.

De hoogte

Stel de hoogte van je stoel zo in dat je voeten goed plat op de grond kunnen staan. De hoogte van de stoel moet zo zijn dat je benen optimaal kunnen ontspannen en je makkelijk rechtop kunt zitten. Probeer dit gewoon even uit door je stoel even wat hoger en lager te zetten en te voelen wanneer je benen het makkelijkst ontspannen. Het kan helpen om je benen wat smaller te zetten zodat je bovenbenen iets naar buiten hangen als ze ontspannen.
 

De rugleuning

De rugleuning dient zo ingesteld te staan dat deze je rug goed ondersteunt wanneer je zit met een rechte rug. Vaak komt het voor dat de rugleuning niet goed af te stellen is omdat deze te veel naar achteren weg buigt. Mocht je problemen hebben met het vinden van een stoel met een rechte rugleuning, dan is deze stoel misschien een uitkomst.

De armleuningen

De armleuningen van de stoel moeten je niet hinderen bij het bewegen van je armen. Je armen zijn gemaakt om te bewegen vanuit de bovenarmen. Leun dus tijdens het typen en muizen niet op de armleuningen. Als je leunt op de armleuningen zul je vanuit je onderarmen of polsen gaan bewegen en je schouders op trekken, wat klachten kan veroorzaken. Doe de armleuningen dus voldoende naar beneden of verwijder ze helemaal.
Maar de belangrijkste factor bij het oplossen en voorkomen van klachten is natuurlijk hoe je zelf in je stoel zit. Je kunt je stoel nog zo goed instellen, als je er vervolgens als een zoutzak in gaat zitten zal het niet veel helpen.

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]