5 tips voor je eerste Tinder-date

Hoera! Na een tijdje heen en weer chatten of whatsappen, is het moment eindelijk aangebroken: je hebt een eerste date gepland met je Tinder match. Dan zijn er een paar tips die je date leuker en vooral ontspannender kunnen maken!

Kies een comfortabele activiteit

Ga iets doen dat jullie beiden leuk vinden, op een plek die voor jullie beiden makkelijk te bereiken is. In de drukke tijd waarin we leven is het hartstikke leuk dat jij een toffe bar weet, maar als jullie na werk allebei halsoverkop erheen moeten haasten omdat het in een uithoek ligt, dan is dat misschien niet de ideale plek. Stem dus samen af of jullie iets rustigs willen doen zoals ergens iets drinken, of dat het leuker is om iets actiefs te doen zoals mini-golfen of wandelen, zodat eventuele spanning op de activiteit gericht kan worden.

hungry first date GIF by Originals

Vertel iemand waar je bent

Als je iemand voor de eerste keer gaat ontmoeten, is het altijd verstandig om een vriend of vriendin te laten weten waar je bent en hoe laat je afgesproken hebt. Wordt de date verlengd tot in de late uurtjes? Geef dan even een heads up. Better safe than sorry.

happy i love you GIF by Lifetime

Leer elkaar kennen

Je hebt je date tot nu alleen via tekst leren kennen. Vaak is iemands persoonlijkheid in het echt anders dan hoe diegene overkomt op WhatsApp. Het zou zelfs zomaar kunnen dat zijn of haar antwoorden ingefluisterd werden door vrienden. Wees er dus op voorbereid dat iemand een stuk stiller of zelfs verlegen kan overkomen in het echt. Stel elkaar gerust bij eventuele zenuwen en stel vragen om de ander beter te leren kennen.

 

Stuur een appje vooraf

Als jullie tussen neus en lippen door ‘zondag een drankje doen?’ geappt hebben, kan het zijn dat het tegen de tijd dat het zondag is, niet voor allebei de partijen even duidelijk is of het nog doorgaat. Stuur daarom vast een appje zoals ‘ik heb zin in vanavond! Hoe laat zien we elkaar?’ Hiermee geef je niet alleen dubbele bevestiging, maar enthousiasmeer je de ander ook voor de date zelf.

2 broke girls hug GIF by CBS

Laat de ander weten dat je er bent

Soms kunnen mensen er in het echt heel anders uitzien dan op een profielfoto’s. Heb je ergens afgesproken en is de ander er nog niet? Geef dan even een belletje waarin je aangeeft dat je er bent en dat de ander rustig aan kan doen. Geef ook aan waar jij je bevindt (bijvoorbeeld buiten voor de deur of aan een gereserveerde tafel) en geef eventueel de optie om de ander buiten op te wachten. Vraag of hij of zij even wil bellen als ze arriveren zodat jullie elkaar al bellende kunnen vinden. Zo heb je elkaar al even ‘in het echt’ gesproken en start je date soepel!

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk1Serieus?0Meh...0Stom

About Author

0 Comment

Leave a comment

[wpterms id="3193"]