Een vrijmibo vanuit huis? Zo pak je dat aan!

Het is al jammer genoeg dat we onze leuke collega’s (op die ene na dan he) niet meer elke dag zien tijdens #blijfthuis. Maar wat nóg erger is, is dat we ook geen vrijdagmiddagborrel meer met ze hebben! Terwijl dat juist altijd het relaxte afsluitmomentje van de week was. Wees niet getreurd, want dankzij al die ultrahandige apps om met elkaar te videobellen kan je die vrijmibo nu ook prima vanuit huis houden!

Zo houd je een vrijmibo vanuit huis

De app Houseparty, bekend of niet bekend, het echt een superhandig stukje software voor je vrijmibo. Met Houseparty kun je videobellen met je vrienden of collega’s om gewoon eens even lekker slap bij te beppen. Daarnaast kun je ook allerlei leuke spelletjes doen! Hoe leuk is het om je collega’s uit te nodigen, een koud biertje te pakken en even lekker te ontstressen met wat foute grappen en een multiplayer spelletje. Benieuwd hoe zo’n spelletje werkt? Klik hier even voor een voorbeeld.

Daarnaast zijn er andere opties. Eigenlijk zijn de opties oneindig. Je kunt ook ouderwets Skypen met je collega’s. Een groot voordeel hiervan is dat je ook kunt Skypen via je laptop. Dus die zet je laptop gewoon neer met het videogesprek open, en dan is het vrijwel een gewone vrijmibo waarbij je eigenlijk alles kunt doen! Zet een muziekje op, pak er een knabbeltje bij, en zelfs als je altijd met elkaar aan de karaoke gaat op vrijdagmiddag is dat met een beetje creativiteit prima te fixen. Gebruik je liever Microsoft Teams of Slack met je collega’s? Dan krijg je er ook nog handige functies bij als het delen van je scherm. kan je ook al die ongepaste video’s nog gewoon blijven delen dus!

Een beetje privacy

Als je héél nodig iets een-op-een moet vertellen aan een van je collega’s, een sappige roddel ofzo, kan dat erg snel in zowel Skype als Zoom. Maak, terwijl je videogesprek met de groep nog open staat, gewoon even een prive-chat met die ene collega aan. Zo kun je nog steeds privé iets tegen iemand zeggen, zonder dat je hele team aan het meeluisteren is.

En zo tegen een uur of zeven, als het bier op is en je vol zit van de bitterballen, komt het grootste voordeel van de digitale vrijmibo om de hoek kijken: je hoeft namelijk niet meer naar huis te reizen! Verhuis dus lekker naar een gedekte eettafel en je hebt de perfecte start van je weekend achter de rug.

Heb jij nog originele tips om je vrijmibo vanuit huis zo gezellig mogelijk te maken? Deel ze in de comments!

Wat vind je van deze hack?
1Te gek4Leuk0Serieus?1Meh...0Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]

1 Comment

  • Kees
    Posted 08/06/2021 9:37 pm 0Likes

    Wij hebben voor heel veel bedrijven cocktail workshops georganiseerd en daar veel leuke reacties op mogen ontvangen. We hebben ook een informatieve pagina geschreven over hoe je dit organiseert en welke tips & trics er zijn om dit ook zelfstandig te organiseren. Je kunt hier meer lezen: https://cocktaily.nl/

Comments are closed.