Zoet, zuur of fris: maak je water YOURS!

Water, dat smaakt dus echt he-le-maal nergens naar! Daardoor is het met werkelijk alles te combineren, maar die neutrale smaak maakt het voor sommige mensen ook een flinke afknapper. Dat we dagelijks twee liter water moeten drinken weten we nu wel, maar hoe maak je dat smaakloze vocht een klein beetje te hachelen? Nou, wij hebben hier dé watercombies om jouw drinks volledig te pimpen, zonder dat het ongezond wordt!

Alle onderstaande recepten zijn bedoelt voor ongeveer 1 liter water. Maar hier kan je natuurlijk lekker mee experimenteren. Als je extra smaak aan je water wilt kan je bijvoorbeeld wat minder water toevoegen of met een stampertje de ingrediënten een beetje plat duwen (niet te hard want dan krijg je derrie). Om het smaakjeswater extra fris te maken, is het heerlijk om er ook wat klontjes ijs aan toe te voegen. Ga je op pad maar wil je je water koel houden? Vries het fruit dan in voor je het in je drankje deponeert (of plastic ijsklontjes). Make it yours!

Terug naar Italië

Verlang jij ook zo naar een enkeltje Italië? Voeg dan 150 gram geprakte aardbeien met 3 gekneusde takken basilicum toe aan je water. Voor je het weet heb je de eerste liter water van de dag al binnen!

Of gewoon heerlijk Hollands…

Schil een appel en snijd hem in kleine stukjes. Voeg 2 kaneelstokjes, water en ijsklontjes toe en ready is jouw Neerlandse drink.

water

Pittig dametje

Voor de liefhebbers van spicy drankjes, dit is ‘m dan! Snijd 2 citroenen in vieren en rasp 2 cm gember. Ben je niet in de gelegenheid om te raspen of is dat teveel gedoe? Snijd dat de gember gewoon in kleine stukjes. Super verfrissend, en nog kneiter gezond ook!

Frisjes

Gebruik ¼ van een komkommer en snijd dit in plakjes. Doe er wat munt en (natuurlijk) flink wat water bij. Klaar is je frisse verkoeling!

Zoet watertje

Voor een zoete smaak aan je water: Voeg een handje watermeloen, 1 gesneden sinaasappel en een handje blauwe bessen toe. je krijgt een heerlijk zoete drank, zonder alle ongezonde stoffen van een glas ranja of cola. Heerlijk!

water

Extra tips nodig om die 2 liter water weg te krijgen? Lees ook: Genoeg water drinken: met deze 7 tips lúkt het!

Tell Us What You Think
2Te gek2Leuk2Serieus?0Meh...1Stom

About Author

0 Comment

Leave a comment

[wpterms id="3193"]