6 dingen om met gebruikte theezakjes te doen

Ho stop! Gooi dat dozijn theezakjes dat je er iedere dag doorheen leut niet weg! Je kunt namelijk veel handige (en leuke) dingen doen met die gebruikte smaakbundeltjes. Wat dan? Ik geeft je hier zes opties voor een tweede leven van je gebruikte theezakjes.

Thee eten

Nadat je je kopje thee hebt gezet, kun je het theezakje opnieuw gebruiken om ander voedsel op smaak te brengen. Hang twee gebruikte theezakjes in een pan met water die je aan de kook brengt. Zodra het water kookt, verwijder je de zakjes en voeg je pasta, rijst of andere granen toe. Probeer bijvoorbeeld rijst met jasmijnthee, groene thee met pasta en chai thee met havermout. #Lekkor!

Geef je planten een opkikker

Laat gebruikte theezakjes afkoelen in een gieter met water. Gebruik de zwakke thee vervolgens om je planten water te geven en ze te beschermen tegen schimmels. Ook kun je gebruikte theezakjes open knippen en de vochtige theeblaadjes rond je planten strooien om de grond te bemesten. Je kunt (veel) theezakjes trouwens ook gewoon aan je composthoop toevoegen.

Afwassen met thee

Zet vieze borden even te weken in warm water met een paar gebruikte theezakjes. Hiermee breek je vet af zonder agressieve chemicaliën te gebruiken. Op dezelfde wijze kun je thee ook gebruiken om ramen en spiegels schoon te maken. Spuit zwakke thee op het oppervlak om vuil los te weken.

Weg met nare geurtjes

Gebruikte theezakjes zijn ook geweldig om nare geurtjes te verdrijven. We geven twee voorbeelden: plaats een kom met gebruikte groene theezakjes in de koelkast en laat dit een paar dagen staan. In deze tijd kan de thee alle ongewenste geuren absorberen. Of stop een paar gedroogde gebruikte theezakjes in je stinkschoenen. Laat vervolgens wederom een paar dagen staan. Ideaal!

Verzacht je pijnlijke huid

Gebruikte theezakjes kunnen worden ingezet om gezwollen ogen of door de zon verbrandde huid te verzachten. Thee is namelijk rustgevend voor je huid. Breng gekoelde gebruikte theezakjes rechtstreeks aan op de pijnlijke plek of zet een slappe thee en breng dit aan met een schone doek.

Creatief met thee

Zet slappe thee met gebruikte theezakjes en gebruik de thee vervolgens om papier een antieke look mee te geven. Hetzelfde geldt voor kleding: je kunt thee gebruiken om een wit shirt (tie-dye) te verven. En onze laatste tip: als je houtbewerker bent, bewaar je gebruikte theezakjes dan voor een mooie afwerking van houten meubelstukken.

Tell Us What You Think
10Te gek23Leuk4Serieus?6Meh...15Stom

About Author

0 Comment

Leave a comment

[wpterms id="3193"]