7 lifehacks die je leven veranderen

Weet jij hoe je een ei moet pellen? Wat de beste manier is om je veters te strikken? Of hoe je een flesje wijn opentrekt zonder kurkentrekker? Precies, vragen waar wij tot voor kort óók een volmondig ‘ja’ op zouden antwoorden. Tot we zagen hoe het nóg beter kon. Nóg slimmer. Of gewoon nóg leuker. Kortom, de beste lifehacks die je leven zullen verrijken. Of niet, maar dan heb je vanavond in ieder geval een goed verhaal in de kroeg.

De beste manier om je veters te strikken

Sinds we als mensheid op twee poten lopen strikken we onze schoenen massaal met een lus die bovenlangs wordt gelegd. Door beweging en wrijving gaat deze strik gedurende de dag echter steeds losser zitten, met alle ongelukken tot gevolg. Kan dat niet beter? Ja, dat kan beter… Leg de lus voortaan gewoon onderlangs aan!

Zo pel je een ei

In Nederland kennen we om precies te zijn 17,1 miljoen manieren om een ei te pellen. Maar wat is nou de beste peltechniek voor je hardgekookte eitje? Op de redactie hebben we een vrachtlading eieren laten aanrukken om voor eens en altijd duidelijk te krijgen wat nou de allerbeste manier is om een ei te pellen… En dit is ‘m dan.

Hoe maak je een vies toetsenbord schoon?

We rammen er allemaal de hele dag op; ons toetsenbord. Maar sta je er wel eens bij stil hoe onhygiënisch die knopjes worden als je er nooit een grondige schoonmaakbeurt op loslaat? Met deze lifehack houd je je keyboard eenvoudig schoon, en krijg je zelfs die kleine chipskruimels tussen de toetsen uit!

Breek een appel met je handen

Het zal je maar gebeuren! Je bent met z’n tweeën, je hebt allebei vreselijk veel honger, je hebt maar één appel tot je beschikking en er is géén mes in de buurt om die heerlijk sappige knaap in twee mooi gelijke delen te jassen. Wat nu?! Nou, je breekt die appel dus eenvoudig in tweeën met je blote knuisten.

Cadeautjes zuinig inpakken?

Kom je bij het inpakken van een cadeau nét dat ene reepje papier tekort? Dankzij deze lifehack krijg je niet alleen het pakje alsnog netjes ingepakt, ook bespaar je flink op je inpakpapier!

Zo trek je een flesje open zonder kurkentrekker

Je kent het wel. Je wilt een lekker flesje Merlot opentrekken, maar er is nergens een kurkentrekker te bekennen. Met deze trucs sta je toch niet geheel machteloos! Zolang je maar het juiste gereedschap in huis hebt…

Je ovenrooster eenvoudig schoonmaken

Het schoonmaken van je ovenrooster. Een leuk klusje zal het nooit worden, maar we kunnen je wel helpen het zo soepel en makkelijk mogelijk te fixen. Dus pak een grote Curver-bak (of gewoon je gootsteen), een beetje waspoeder en een rvs-sponsje – dat ovenrooster hebben we in no-time blinkend schoon!

 

Tell Us What You Think
13Te gek19Leuk3Serieus?5Meh...4Stom

About Author

0 Comment

Leave a comment

[wpterms id="3193"]