Beter beffen? Tips voor de beste cunnilingus

Orale seks is voor velen de meest intieme, seksuele activiteit in het hele seksspectrum. Het samenbrengen van twee zeer gevoelige organen is echter, niet geheel verrassend, een gevoelige zaak, dus kan het geen kwaad een paar goedbedoelde tips in ogenschouw te nemen. Kundig cunnilingus beoefenen is maar een paar alinea’s van je verwijderd met dit advies voor beter beffen!

Neem je tijd

We kennen allemaal het aloude cliché dat haastige spoed zelden goed is, en in het geval van cunnilingus kan je de ‘zelden’ prima helemaal weglaten. Rustig de vulva (buitenkant) verkennen met je tong, lippen -plus welk deel van je gezicht dan ook- en vingers is essentieel, want je hebt te maken met een bijzonder gevoelig lichaamsdeel. Te snel willen zijn kan makkelijk leiden tot een verkeerde beweging, en een pijnlijke por of onhandige knabbel is mogelijk funest. Bovendien wil je rust uitdragen naar je cunnilingee; haar het gevoel geven dat er geen druk is en je goed je tijd wil nemen. Voor haar.

Focus je niet op (het vinden van) de clitoris

Als de g-spot de eenhoorn is van een vrouw haar lichaam, dan is de clitoris Moby Dick. Ga er dan ook niet vanuit dat je glans clitoris (het uiteinde van een best wel complex orgaan waarvan verreweg het grootste deel zich binnenin haar lichaam bevindt) na de eerste zoektocht weet te lokaliseren. Sterker nog; bij sommige vrouwen zal je de klit misschien wel nooit vinden! Want, grote verrassing, elke vrouw is anders, elke clitoris werkt anders en het is misschien zelfs wel beter als je er per ongeluk op stuit, dan dat je gericht gaat prikken en omroeren tijdens je speurtocht.

In het geval je de klit al gelokaliseerd hebt, ga er niet bij elke befsessie meteen op af om het net zolang te bewerken tot je sekspartner een orgasme krijgt, of doet alsof. Daarmee komen we bij de volgende tip…

Combineer en varieer

Natuurlijk zijn er vrouwen die maar op één manier van cunnilingus kunnen genieten, maar zij zijn toch wel uitzonderingen en met een beetje geluk weten zij hun voorkeuren vrij goed te communiceren. In alle andere gevallen: probeer dingen uit, wees avontuurlijk en laat je tong ronddwalen. Niet alleen je tong, ook je vingers mogen meedoen en die kunnen zich zowel met de vagina, de tepels of -en dit kan enorm effectief zijn, maar ook een flinke afknapper, afhankelijk van de vrouw- de anus bezighouden. Wees niet bang te experimenteren, maar terwijl je dat doet is het essentieel dat je de volgende alinea goed in je opneemt…

Luister, kijk en voel

Misschien wel de belangrijkste tip: LET. GOED. OP. Je kan niet alleen je ogen gericht houden op ‘de actie’, je moet zeker regelmatig omhoog kijken naar hoe de ontvanger reageert. Let op haar ademhaling, haar gekreun en andere geluidjes, op de manier waarop ze haar rug kromt en wat ze met haar handen doet. Als je deze reacties in verband brengt met wat je precies doet met je mond en/of vingers en waar, dan moet het wat makkelijker worden om erachter te komen wat je goed doet en wat niet.

Mocht je het geluk hebben dat je cunnilingee graag bewust communiceert, verbaal of non-verbaal, LUISTER daar dan naar en volg de instructies op, jij mazzelpik.

Verwacht niets terug

Beffen doe je omdat je het leuk vindt en omdat zij het fijn vindt, niet omdat je daarna een pijpbeurt wil.

Doe het alleen als je ervan geniet

Als je wil beffen dan moet je bereid zijn je neus tussen haar schaamlippen te duwen, haar geur diep in te ademen, nat te worden van haar vocht en haar schaamhaar tussen je tanden te vinden. Lijkt je dat allemaal helemaal niets, en dat is helemaal prima, dan moet je het misschien maar gewoon niet doen. Ze merkt het waarschijnlijk snel genoeg als je er niets aan vindt…

Gebruik een beflap

Heb je een partner met een vulva die bovengemiddeld gevoelig is, wanhoop dan niet, want de beflap is je redding! Dit dunne stukje latex is niet alleen hygiënisch en voorkomt het overdragen of krijgen van seksuele aandoeningen, maar kan bovendien overmatige stimulatie voorkomen. Het is eveneens een zeer effectief hulpmiddel bij het beffen; zo kan je kan het gebruiken om een aangenaam vacuüm te creëren en is in het algemeen een heel andere ervaring dan dat zij gewend is. Het kan even wennen zijn, zo’n latex doekje, maar de voordelen zijn veelvuldig.

Praat erover

Praten over seks is niet makkelijk en praten tijdens de seks is nog veel moeilijker. Toch is het de meest directe manier om erachter te komen wat je sekspartner fijn vindt en wat niet. Een eenvoudige ‘vind je dit fijn?’ kan veel verwarring voorkomen en hoewel ‘mag ik je beffen?’ klinkt alsof je net uit een scène van Turks Fruit komt wandelen, is het helemaal geen rare vraag. Het fatsoenlijk formuleren van seksgerelateerde vragen in het Nederlands is lastig, want veel woorden kunnen lomp of zelfs een beetje akelig overkomen helemaal als je fluistert, maar verbaal communiceren kan veel onzekerheden wegnemen. Voor de dapperen onder ons die zich er aan durven te wagen, is het een ware uitkomst.

Deze tips zijn nog redelijk oppervlakkig, dus mocht je écht diep in de materie willen duiken, dan is het boek She Comes First van Ian Kerner een aanrader. En zeker niet alleen volgens mannen.

Wat vind je van deze hack?
5Te gek6Leuk4Serieus?0Meh...0Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]