Zingen & springen: tips voor een topconcert

Meekrijsen met je favo band, drankjes poppen aan de bar en lekker djenzen op de leukste liedjes. Concerten zijn super leuk om bij te wonen, maar iedereen heeft wel eens te maken gehad met de gemakken en ongemakken van een concert. Wil jij optimaal van concerten genieten? Lees dan lekker verder! 

concert

Mood van het concert

Word het lit of stiff? Hoe leuk het concert gaat worden kun je door verschillende factoren op voorhand al bepalen. De sfeer die er hangt is vooral te danken aan de artiest en wat voor mensen daar op afkomen. Bij Maan zullen waarschijnlijk geen rockers komen en op een housefeest zal de grootste Jan Smit-fan hoogst waarschijnlijk ook niet gaan rondhangen. Als je op zoek bent naar een intieme sfeer is het aan te raden om op zoek te gaan naar de ‘kleinere’ zalen zoals Melkweg, Paradiso en Tivoli in plaats van die megastadions of AFAS Live. Alleen als je favo artiest of band hier komt natuurlijk, anders sta je daar straks ook maar uit je neus te eten.

Argh! Uitverkocht…

Om dit te voorkomen kun je bij sommige ticketverkoopsites op de hoogte gehouden worden mocht het zover zijn. Ook kan je je soms op een ‘fanpage’ inschrijven voor een bepaalde artiest of band, je ontvangt dan een mail als er een concert in aantocht is.

Verder raden wij je aan om regelmatig de sites van concertzalen te bezoeken en hier het aanbod eens door te scrollen. Wie weet kom je nog iets leuks tegen, of heb je de aankondiging van het optreden van jouw favoriete artiest of  band net gemist.

Ook is het handig om de Facebook-pagina‘s van concertzalen, ticketverkoopkanalen en van bepaalde artiesten te volgen.

Preparations are the key

Zorg dat je voorbereid bent. Maak alvast een spaarpotje voor als de verkoop begint. De kaartverkoop start meestal vlak na of soms zelfs op dezelfde dag als de bekendmaking van het concert, waardoor je meestal geen tijd hebt om nog even te sparen. Je kan ook de gok nemen dat het concert niet uitverkoopt, maar dat risico wil je eigenlijk niet nemen, toch?

De tijd tussen de kaartverkoop en het concert zelf kan vaak erg oplopen. Waarschijnlijk is dit een onnodige tip maar om je enthousiasme in die tijd niet te laten zinken raden wij aan om die afspeellijst lekker op replay te zetten.

Artiesten geven meestal niet één concert, maar gaan vaak op tour. Nederland is vaak niet het eerste land waar ze een concert geven. Hierdoor verschijnt er vaak voor het concert een setlist online, waar je kunt zien welke liedjes in welke volgorde zullen langskomen. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje op setlist.fm.

Tijdens het concert

concert

Bij grote concertzalen zoals AFAS Live of de Johan Cruijff Arena is het handig om rekening te houden met de grootte van de zaal. Vooral als je een kaartje heb voor staanplaatsen is het dan verstandig om vroeg aanwezig te zijn (mocht je het concert willen zien vanuit het punt waar je staat).

Ook is het handig om na te denken over je outfit: het kan namelijk aan het begin van de avond bloedheet zijn en drie uur later opeens vriezen. Dus bedenk tijdens het verzamelen van je fancy outfit dat het handig is om iets aan te doen wat warm is, maar wat je daarna ook weer uit kan doen (ook handig als je per ongeluk backstage belandt…)

Na het concert

Of je nou samen vertrekt of alleen, het is handig om al iets eerder weg te gaan. Zo vermijd je de lange rijen bij de garderobe, maar ook in het ov of bij de kassa voor je parkeerkaartje. Als je nergens op tijd hoeft te zijn kan je het ook anders oplossen, koop nog lekker ’n (alcoholvrij) biertje of (alcoholvrij) wijntje en geniet nog even van de mensen en de zaal.

En de laatste tip om jouw concert perfect te maken… Geniet! Dan is het concert al merendeels geslaagd 🙂

 

Tell Us What You Think
0Te gek2Leuk0Serieus?4Meh...8Stom

About Author

2 Comments

 • kitty
  Posted 10/02/2020 11:12 am 0Likes

  En hou jullie mond als de band speelt!
  Niets zo ergerlijk als pratende/schreeuwende mensen tijdens een concert terwijl jij van de liedjes staat te genieten.

 • Patrick
  Posted 07/02/2020 7:21 pm 0Likes

  Hebben jullie ook nog een oplossing tegen de enorme chaos op de parkeerterreinen die onherroepelijk ontstaat na dit soort concerten in een stadion of andere grote zaal? En zeg niet OV want dat slaat buiten de Randstad toch nergens op.

Leave a comment

[wpterms id="3193"]