Kweek een sixpack in 1 maand

De horrorwinter van 2019/2020 is alweer zo goed als achter de rug. Voor we het weten is het weer de tijd van terrasjes pakken of relaxen op het strand. Kijk je er een beetje tegenop omdat de resultaten van de decembermaand nog steeds te zien zijn? Geen paniek! We gaan namelijk voor die keiharde sixpack trainen. Dagelijks twee buikspieroefeningen en dat wasbordje is zo voor de bakker. 

Verbrand calorieën

Alle verhaaltjes die je hoort over diëten en oefeningen zijn eigenlijk samen te voegen naar één regel: verbrand meer calorieën dan je inneemt. Op die manier kom je van die reservebanden af die nu nog om je winterse buikspieren zitten. Wel leuk dat je nu weet dat je meer calorieën moet verbranden dan je binnenkrijgt, maar hoe zorg je daar nu écht voor?

Cardio én gewichten!
In de fitnesswereld zijn er twee veelgebruikte methodes om zowel je uithoudingsvermogen te trainen als af te vallen. Dit is cardio-fitness. Je hebt een vorm met hoge intensiteit en een vorm met lage intensiteit. Met hogere intensiteit verbrand je meer calorieën maar is relatief zwaarder om lang vol te houden. Bij de variant met lagere intensiteit doe je er langer over om calorieën te verbranden maar dit is wel langer vol te houden.

Van cardio krijg je een slank lichaam, maar spieren kweek je er niet mee. Vergeet daarom ook niet om wat aan de gewichten te gaan hangen als je toch in de sportschool staat, of een matje te pakken voor je dagelijkse buikspieroefeningen. Als het goed is kan je het redelijk lang volhouden door de cardiotraining.

Tired James Corden GIF by The Late Late Show with James Corden - Find & Share on GIPHY

Richt je niet op één gebied
Om het gelijk duidelijk te maken: je verbrandt niet extra veel vet op bijvoorbeeld je onderbuik door elke dag 20 minuten je onderbuik te trainen. Hoewel je spieren wel sterker kunnen worden op specifieke gebieden, verbrand je veel effectiever vet door meerdere spieren in je lichaam te trainen.

Volg een dieet
Het is lastig om een specifiek dieet op te noemen wat voor iedereen zou moeten werken. Iedereen reageert anders op verschillende diëten en om erachter te komen wat voor jou werkt is het gewoon een kwestie van proberen. We hebben wel een tip wat betreft het eten van proteïne; je gewicht in kilo’s is het aantal gram wat je in proteïne kunt eten. Voor de rest is het belangrijk om veel groente en fruit te eten, en je snacks in te ruilen voor gezonde koolhydraten en gezonde vetten.

Wat in populariteit groeit is een vorm van periodiek vasten. Bij deze vorm van diëten kies je perioden van een aantal uren dat je niet mag eten, zoals van 8 uur ‘s ochtends tot 6 uur ‘s avonds. Heb je die hele buikspieroefeningen niet eens meer nodig.

Drink veel!

Nfl Season 2019 Football GIF by NFL - Find & Share on GIPHY

Probeer minimaal de twee liter water per dag te drinken. Het drinken van water kan voorkomen dat je zin krijgt in eten, aangezien het gevoel van trek vaak wordt veroorzaakt door dorst. Vul ‘s ochtends een fles van een halve liter en probeer hem minimaal drie keer bij te vullen. Als je (bijvoorbeeld tijdens je vastperiode) trek krijgt, neem je een slok water.

Gebruik geen dieetpillen en supplementen
Een hoop dieetpillen zitten bommetjevol met ingrediënten die eigenlijk nooit echt in verband zijn gebracht met het verliezen van vet. Bij veel pillen heeft het ook geen zin om ze maar een maandje te slikken aangezien ze niet zo snel werken. Het beste advies is dus: laat de pillen en supplementen liggen en richt je op het echte werk.

Last van spierpijn? Check dan dit artikel: https://lifehacking.nl/zo-kun-je-het-best-omgaan-met-spierpijn/

Tell Us What You Think
3Te gek9Leuk1Serieus?4Meh...19Stom

About Author

0 Comment

  • Tomas
    Posted 13/03/2017 9:03 pm 0Likes

    Handige tips! Thanks

Leave a comment

[wpterms id="3193"]