Snel afgeleid zijn, hoe houd je dat tegen?

“Wat is dat? Leuk, tips voor het mooiste kapsel! Oh nee, ik moet verder met werken. Gaat mijn telefoon nou af? Even kijken hoor. Gaat niet te lang duren.” Als jij jezelf hierin herkent, vinden we het spijtig om te zeggen dat je ont-zet-tend snel afgeleid wordt. Dat is normaal en menselijk, alleen ook bloedirritant als je echt even aan de slag moet. Als je niet meer zo vaak afgeleid wil zijn, hebben wij de beste manieren voor je gevonden.

Geen afleiding, wel je werk af hebben

Leg die telefoon nou ‘ns weg!

Nee, niet je geluid uit, niet je internet uit of je scherm op de tafel, echt helemaal weg. Verban je telefoon naar een andere kamer of naar je tas en spreek tijden met jezelf af. Om twaalf uur eet je een broodje, dan mag je weer even kijken op je telefoon. En weer zo snel mogelijk weg als de lunch voorbij is, anders blijf je er aan plakken.

Muziek in en doorgaan

Blijven mensen maar door beppen op kantoor en kan je echt niet gefocust blijven op je werk? Doe muziek in! Plug je oortjes/koptelefoon in je computer en ga gauw weer aan het werk. Zo zien mensen ook dat je niet graag gestoord wil worden. Een soort van do-not-disturb bordje, maar dan met een lekker nummer op de achtergrond.

Koffie = boosdoener

Als je lastige karweitjes probeert te ontwijken, kan naar het koffie apparaat lopen een goede ontsnapping onder je werk vandaan zijn. Kijk maar eens rond op kantoor, er is altijd wel iemand die om het half uur een kopje koffie haalt of even gaat roken. Probeer dit te vermijden. Je kan jezelf wel belonen met korte pauzes om je benen even te strekken of om misschien een luchtje te scheppen. Lekker je bloed laten doorstromen, zeg maar. En dan niet rechtstreeks naar het koffieapparaat lopen.

Ook leuk om te lezen: 10 tips voor minder afleiding online

Wat vind je van deze hack?
4Te gek6Leuk3Serieus?1Meh...8Stom

About Author