Writer’s block: Zo kom je ervan af

Wanneer je de hele dag geen inspiratie hebt en je werkelijk geen woord op papier krijgt, dan heb je last van die befaamde writer’s block. Welkom. Je staat nu in het illustere rijtje met Truman Capote, Stephen King en George R. R. Martin. Deze schrijfblokkade is de grootste angst voor bloggers, dichters en tekstschrijvers. Ben jij in een writer’s block beland, en weet je niet wat je nu moet? Met onze schrijftips kladder je dat volgende hoofdstuk zo vol!

Verplaats van plek

Zit je al een hele tijd in dezelfde ruimte? Dan is het eerste wat je moet doen een nieuw plekje zoeken. Je merkt het niet altijd direct, maar soms ben je er gewoon even aan toe om uit je bubbel te stappen en bij andere mensen aan te schuiven. En dan het liefst mensen die net effe anders denken dan jij. Het fysiek op een andere plek te gaan zitten, en met anderen in gesprek te gaan (over wat dan ook!), kan je al enorm inspireren om tot nieuwe inzichten te komen.

Pak eens een pen!

Met al die superhandige apparaten om je heen is een pen misschien niet meer het eerste hulpmiddel dat je erbij pakt als wilt gaan schrijven. Toch kan het best fijn zijn om soms even een échte pen en een écht stuk papier te pakken en daar je woorden op neer te kladden. In je kladblok bestaat er niet iets zoals backspace, en dat is juist het grote voordeel! Schrijf je tekst in één keer door zonder iets door te strepen. Je merkt al gauw dat de woorden eruit zullen vloeien en dat je writer’s block verholpen is.

Wees niet te kritisch

Is niets wat je schrijft goed genoeg en denk je dat alles beter moet? Denk je dat alle teksten van alle andere schrijvers beter zijn dan die van jou ooit zullen zijn? Dan ben je te kritisch op jezelf. En dat kan ontzettend demotiverend zijn, waardoor je uiteindelijk helemaal niets meer wilt schrijven. Daarom is het maar beter om je niet teveel aan te trekken van al die columns, blogs en boeken van anderen. Natuurlijk kan je ze doorlezen om ervan te leren, maar doe dat alleen als je vooraf plechtig belooft jezelf niet de grond in te trappen. Als je stopt met jezelf te vergelijken met anderen, word je minder gedemotiveerd en kan je weer aan de slag met het schrijven van jouw eigen leuke teksten.

Inspiratie terugwinnen? Ook daar hebben wij tips voor!

Tell Us What You Think
0Te gek5Leuk1Serieus?2Meh...3Stom

0 Comment

Leave a comment

[wpterms id="3193"]