Zo blijf je wakker met oud en nieuw

Niet in alle situaties is het makkelijk om wakker te blijven. Bij een saaie film, aan het eind van de dag als je om 6 uur op moest, na een avondje uit en voor sommige is het ook met oud en nieuw lastig om wakker te blijven. Het in spanning wachten tot de klok 12 slaat is niet voor iedereen weggelegd. Jong en oud kunnen hier moeite mee hebben, maar hoe blijf je wakker?

00:00

Niet iedereen is gewend om pas na 12 het bed in te duiken. Vooral jonge kinderen en ouderen hebben hier “last” van. We willen allemaal graag het moment mee maken dat de klok 12 slaat en dat er een nieuw jaar start. Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om dit moment te halen!

geslaagd_2_4

Oud & Nieuw

Als er visite is willen de meeste kindjes niet naar bed en willen ze er graag bij zijn. Een optie is om je kindje een middagdutje te laten doen. In de avond kan je ze natuurlijk ook even op bed leggen. Een of twee uurtjes voor 12 uur maak je ze wakker, zo zijn ze er toch bij!

Oudere mensen zijn vaak vroeg op en zijn wat sneller moe. Het is niet erg om toe te geven aan je vermoeidheid! Ga even op de bank liggen of doe een middagdutje.

Iedereen die de behoefte voelt een dutje te doen zou dit gewoon moeten doen! Denk daarbij wel even aan de tips die we gaven voor het perfecte dutje!

Tip 1de-lekkerste-oliebollen-van-nederland-vind-je-hier-7432

Begin de avond goed, door een lekker ontspannend douche te nemen. Na het douchen kan je je rustig voorbereiden op de avond. Zorg er wel voor dat je voordat je de douche uitstapt even een paar seconde onder de koude kraan gaat staan. Het koude water zorgt ervoor dat je weer fit de douche uitstapt.

Tip 2

Let op wat je eet en drinkt. Zo zijn er veel mensen die last hebben van een dinner-dip. Als je veel eet kan het zijn dat je er moe van wordt. Vroeg op de avond beginnen met het drinken van alcohol is ook geen aanrader. Wat je wel kunt doen om wakker te blijven is het drinken van een glaasje koud water. Koud water drinken geeft je een kleine boost om even uit je vermoeidheid te komen.

Tip 3

Zorg voor goed gezelschap en doe iets leuks. Ben je onder de mensen en heb je iets te doen, dan is de kans klein dat je in slaap valt. Ga met vrienden en/of familie bij elkaar zitten en doe bijvoorbeeld wat leuke spelletjes! Je kunt natuurlijk ook met je vrienden uitgaan of er thuis gewoon al een gezellig feestje van maken. Doordat je actief bezig bent, blijf je wakker.

Wat vind je van deze hack?
2Te gek1Leuk1Serieus?1Meh...2Stom

About Author