Zo word je een stuk productiever wakker

Er is een simpele truc waarmee je productiever je bed uitstapt. Je voelt je er meteen sterker, zelfverzekerd en wakker door. En het kost helemaal geen tijd.

https://lifehacking.nl/persoonlijk-tips/5-zenuwtrekjes-die-slecht-voor-je-zijn/

Iedereen heeft bij het opstaan een bepaalde routine. Door elk dag, in bed, voordat je opstaat, je langzaam heel ver uit te rekken, strek je je spieren. Hierdoor wordt je goed wakker. Rek je zo ver mogelijk uit, neem het hele bed in beslag!

Mindset

Het gaat hier namelijk niet alleen om het uitrekken van je spieren, maar ook het gevoel dat je krijgt wanneer je jezelf ‘groot’ maakt. Veel dieren doen dit in de natuur om vijanden weg te jagen of te intimideren. Als je jezelf voordat je opstaat groot maakt, geef je jezelf een soort mentale boost die ervoor zorgt dat je veel meer aankunt. Als dit steeds het allereerste is wat je doet, beïnvloedt het je hele mindset voor de dag. Hierdoor straal je zekerheid uit, ben je vrolijker, en kun je veel meer hebben. En met een dergelijke mindset krijg je veel meer gedaan!

Slaaphouding

Het tegenovergestelde kan het geval zijn wanneer je jezelf oprolt en in de foetuspositie slaapt. Het is lekker comfortabel, maar je spant je spieren op een bepaalde manier, en maakt jezelf ‘klein’ waardoor je juist met een onbehaaglijk en onzeker gevoel wakker wordt. Probeer dan ook in een ‘zelfzekere’ houding in slaap te vallen. Word je toch wakker in een houding die niet goed voor je instelling is, dan kun je dit dus voor een groot deel ongedaan maken door jezelf eens heel goed uit te rekken.

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

1 Comment

  • Marieke
    Posted 09/10/2017 3:10 pm 0Likes

    Goede tip, dankje! Je zou je ook eens kunnen verdiepen in het Miracle Mornings ochtendritueel. Voor mij in ieder geval heel helpful! http://www.lettergeniek.nl/vroeg-opstaan-maakt-creatiever/

Comments are closed.