Snel screenscasts maken met Screencastle

bigassbutton.pngZowel voor Mac als PC zijn er uitgebreide softwarepakketten om screencasts te maken van je scherm. Met gebruik van een webcam, inzoomen, accentueren, tussenfilmpjes, er is heel veel mogelijk. Maar soms wil je gewoon even snel een filmpje maken van wat je doet op je scherm en dat direct online hebben staan. Daar is Screencastle een uitstekende oplossing voor! Deze online Java-applicatie doet één ding en dat is een opname maken van je scherm en deze direct online beschikbaar stellen als URL of embeddable video. Ook is er een directe link naar het video-bestand en kun je screenshots bekijken. Handig, snel en gratis!

Screencastle

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]

5 Comments

  • Anneke
    Posted 03/05/2009 9:41 pm 0Likes

    @ Mees, ik heb t in 2 andere browsers geprobeerd, (IE7 en Firefox) maar ook ik heb alleen maar zitten wachten, en dat na een opname van maar 6 seconden.. Hebben anderen wel succes hiermee?

  • Mees
    Posted 24/04/2009 11:54 am 0Likes

    Lijkt me heel handig als het werkt 🙂

    Ik heb het geprobeerd maar na de opname kom ik niet verder dan ‘please wait’ ….. Zou het te maken hebben met de irritante update van internet explorer 8 die ik er niet meer af krijg? Ik heb alles wat je maar kan bedenken al op ’toestaan’ staan (en als ik mijn browser moet geloven loop ik daarbij nog nét geen levensgevaar… ;-))

  • Frank Meeuwsen
    Posted 23/04/2009 10:35 am 0Likes

    @Willem dank voor het voorbeeld!
    @Liesbeth Jing moet je downloaden en als je er veel gebruik van maakt, een betaald abonnement nemen. Dit is nog een slag simpeler. In gebruik is Jing wel weer wat inzichtelijker. Screencastle kan soms wat kuren hebben als pure online dienst.

  • Liesbeth
    Posted 23/04/2009 10:33 am 0Likes

    Is dit een vergelijkbare oplossing als Jing?

  • Willem
    Posted 22/04/2009 11:04 pm 0Likes

    En hier zie je dan een voorbeeld van zo’n screencast:
    http://www.karssenberg.nl/weblog/2009/04/even-snel-een-screencast-maken.html

Comments are closed.