Hardlopen; voorkom blessures met een hardloopschema

Bij lichamelijke klachten zoals RSI, rug-, nek-, en schouderklachten besluit men vaak om meer te gaan bewegen. Regelmatig wordt gekozen voor hardlopen. Om te voorkomen dat je hierbij andere klachten gaat ontwikkelen, kun je ervoor kiezen om volgens een schema te trainen. Lees ook: Extra schoon: citroenschillen in de vaatwasser.

Vooral beginnende hardlopers denken dat je enorm moet afzien om je conditie te verbeteren. Daardoor lopen ze vaak te lang en te hard, met als gevolg blessures en een gebrek aan motivatie. Dit terwijl het voor het verbeteren van je uithoudingsvermogen helemaal niet nodig is om jezelf helemaal uit te putten.

Het is belangrijker om wat vaker in de week te trainen dan om heel hard te trainen. Daarnaast moet je voldoende rust tussen de trainingen hebben, zodat je spieren kunnen herstellen en je niet geblesseerd raakt. Om gemotiveerd te blijven, helpt het als er variatie in de trainingen zit. Wat helemaal motiveert is, zien dat je vooruit gaat zonder voor pampus te liggen na iedere training.

Je kunt tegenwoordig heel makkelijk gratis een goed trainingsschema opstellen op het internet. Ik heb zelf goede ervaringen met www.myasics.nl en een vriend van me wees me laatst op www.hardloopschema.nl. Deze sites helpen je met het opstellen van een gevarieerd schema en met het stellen van doelen. Daarnaast vind je er veel zinvolle informatie over blessures, voeding en andere gezondheidstips.

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]