Zo vind je een nieuwe hobby

Uitgekeken op je huidige hobby? Of nooit een geschikte hobby kunnen vinden? Zonde! Want jezelf enthousiast op een liefhebberij storten is niet alleen leuk, het is ook nog eens kneitergezond voor lichaam en geest! Maar waar haal je in godsnaam de tijd vandaan om die nieuwe hobby te zoeken?! Lifehacking heeft het zware werk voor je gedaan, en helpt je op weg…

Probeer nieuwe instrumenten

Heb je jaren gitaar of piano gespeeld, maar begint het je te vervelen? Schuif niet meteen je liefde voor muziekmaken in de prullenbak. Misschien had je simpelweg niet het juiste instrument gepakt! Maak een lijstje met je favoriete instrumenten, en zoek hier online flink wat informatie over op, en vooral: check YouTube-video’s van mensen die het instrument bespelen en erover vertellen. Je merkt snel genoeg welk instrument je hart sneller doet kloppen! Vervolgens kan je dit instrument eens uitproberen bij een bekende, in een muziekwinkel of het ergens huren. Om lekker van start te gaan kan je online tal van starterscursussen vinden.

Sporten tot je er bij neervalt

Net als bij muziekinstrumenten is de keuze bij een sportieve hobby immens groot. Dus als je al 183 keer een sportschoolabonnement hebt afgesloten (en weer opgezegd), wil dat niet direct zeggen dat sporten niets voor je is. Waarschijnlijk moet je gewoon de juiste variant nog tegenkomen! Heb je ooit gedacht aan bijvoorbeeld judo, schermen, trampoline springen of boogschieten? Wij ook niet. Maar doe het eens! Kijk verder dan voetbal of hockey. Online zijn prima overzichten te vinden met tal van originele sporten op een rij. Neem daar dus vooral een kijkje en laat je inspireren!

Hobby’s in je hoofd

Een hobby wordt al snel geassocieerd met het spelen van dure instrumenten, het ieder weekend op een nat voetbalveld staan, fotograferen, of het verzamelen van miniatuurtreintjes. Maar je kunt een hobby ook in je hoofd beoefenen! Heb je wel eens gemediteerd, yoga gedaan of tai-chi geprobeerd? We kunnen dit zeker aanbevelen. Ook al lijkt het je vooraf allemaal veel te zweverig! Mediteren kan je enorm veel rust in je hoofd brengen. En hoe meer ervaring je opdoet met mediteren, hoe groter de positieve effecten hiervan zullen zijn. Niet alleen zal je meer rust ervaren (hoe druk je baan ook is) ook leer je jezelf beter kennen en waarderen.

Een half uur mediteren per dag doet al wonderen. Je kunt het zelfs met je kat doen! En met tal van apps voor je smartphone om uit te kiezen, is het enorm simpel om het eens te proberen. Mocht het aanslaan, dan kan je altijd op zoek gaan naar een professioneel meditatie- of yoga-centrum bij jou in de buurt.

 

Tell Us What You Think
1Te gek9Leuk2Serieus?4Meh...13Stom

0 Comment

Leave a comment

[wpterms id="3193"]