15x een road to een happy life

Jammer joh. Had je nog zo je best gedaan op die goede voornemens, en nu liggen ze allemaal alweer in de prullenbak. Net zoals vorig jaar trouwens, en het jaar ervoor. Niet zo gek ook, want je leven volledig op z’n kop zetten is helemaal niet zo makkelijk. Anders deed iedereen het wel. 

Maar niet getreurd. Het werkt namelijk veel beter als je kleine stapjes zet. Heel veel kleine stapjes zijn ook een kilometer. One small step voor jou, one giant leap voor ook jou. Je hoeft ze niet allemaal vandaag nog te doen (dan begint het weer van voren af aan), start gewoon met een die je leuk lijkt. Dan zien we daarna wel weer verder.

#1 Bewegen

Zijn we weer. Hadden we al eens gezegd dat bewegen gezond is? Nou, dat is het. Maar we gaan het hier echt niet hebben over die Elfstedentocht op Friese doorlopers. Over die halve marathon achterstevoren. Parijs-Roubaix op een driewieler. Gewoon een half uurtje per dag flink wandelen of een paar oefeningen doen schiet al een heel end op. Kan je daarna met een goed gevoel Studio Sport kijken.

O ja, en trap niet in deze 7 mythes

#2 Ontbijten

Ze zeggen: ‘het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag’. Geloven wij lekker niks van. Geef ons maar een goeie pasta ’s avonds, en we komen de volgende dag wel door. Maar het helpt wel. Je wordt er wakker van, je lichaam komt makkelijker op gang en je hebt meer energie. En je hebt om half 11 geen brulbuik van de honger.

#3 Slapen

Pak je 8 uurtjes. De meningen hierover zijn erg verdeeld, dus we gaan gewoon uit van het positieve: slapen is f*cking chill en we doen het het liefst zo lang en zo vaak mogelijk. Dus hup, die tukbak in en dromen over nog meer slapen.

#4 Goed eten

Dus geen emmers friet (of zoals we het zelf plegen te zeggen: #teampatat), met emmers mayo en emmers gefrituurde ragout en emmers Mona als toetje. Werk dat gezonde groene gajes naar binnen. Avocado’s, noten, en vooral: vis! Lekker vette vingers en nog goed voor je ook.

#5 Water drinken

Eerst water, de rest komt later. Ook als je niet met de binnenkant van je wang op het gasfornuis bent gevallen terwijl je een mooi brandmerk op je linkerbil gedrukt krijgt is dat een prima levensmotto. Geen koffie als je wakker wordt, daar raak je alleen maar gewend danwel verslaafd aan, maar een goed glas H2O. Of dacht je dat je lichaam na 8 uur snurken geen behoefte had aan een bekertje ijskoud levenssap?

#6 Stoppen

Stop er gewoon mee. Met wat het ook is. Roken, drinken, snacken, snoepen, doe die slechte gewoonte de deur uit. Snappen we, is niet zo makkelijk, waarschijnlijk was het zelfs een goed voornemen voor dit jaar. Maar als het eeeeeeeven kan: doen. Gewoon doen. Meer kunnen we er ook niet van maken. JUST DO IT.

#7 Lijstjes maken

Weet je waarom lijstjes handig zijn?

  • Ze zijn makkelijk om te maken
  • Ze zorgen voor structuur en een goede planning
  • Je vergeet minder en je brein snapt de wereld beter
  • Je kan ze gewoon in je telefoon stoppen, dan heb je ze altijd bij je

Nuff said!

#8 Ontphonen

Ja ja, we weten dat je telefoon je leven is. Dat de oorlog uitbreekt als jij niet elk uur even je Insta-feed checkt. Dat elke selfie die je niet maakt je kansen op een wereldwijde doorbraak halveert. En toch. Leg ‘m even een uurtje weg. Gewoon niet aan denken. Het leuke van notificaties is: ze zijn er straks nog steeds.

#9 Opruimen

Je bureau. Je keuken. Je slaapkamer. Je schuur, de schuur van je buurman, de schuur van Buurman & Buurman, de Gluurbuur van Katja Schuurman, alles kan! Opgeruimd staat netjes, en dat werkt door in je mood. A je to!

#10 Automatiseren

Automaaaasie. Weet je hoe slim computers en telefoons tegenwoordig zijn? Je hoeft niks meer zelf te doen. Je kan je wekker voor een heel jaar zetten, je kan verjaardagen uit Facebook importeren in je kalender, je kan zorgen dat je verwarming automatisch uitgaat als je gaat slapen, je kan alles automatiseren. Automatiseeeeeer dingen. Hoef je het zelf niet meer te doen.

#11 Boeken lezen

Ja, we weten het. Boeken zijn suf. Ze ruiken naar rook en oude mensen en rokende oude mensen. Ze zien eruit alsof ze uit de steentijd komen. Je moet veel te goed opletten en ze duren langer dan The Irishman op Netflix. En toch. Van lezen word je slimmer, rustiger, overall gewoon een beter mens. Kutboek? Doe hem weg en pak een nieuwe! Het moet wel leuk blijven natuurlijk.

#12 Positief denken

Tuurlijk, de wereld is kapot, de oorlog komt en we gaan allemaal hartstikke dood. Maar hallo! Er bestaat internet, we kunnen dingen maken die zo echt lijken dat we het verschil niet meer kunnen zien, we hebben contact met mensen aan de andere kant van de wereld, we redden levens van mensen en dieren en alles ertussenin. Het leven is echt zo slecht nog niet. Dat glas is heus niet altijd halfleeg. En anders vul je ‘m toch gewoon een beetje bij?

#13 Traplopen

Dit is een beetje het verlengde van Tip 1, maar dan in het openbare leven. Roltrappen, liften en travelators laat je vanaf nu lekker links liggen, want jij bent een gezond persoon en je neemt de trap of de benenwagen. Je fietst naar de Appie in plaats van met de auto te gaan (of erger nog: te bestellen). Je haalt zelfs koffie voor je stagiair in plaats van andersom, want zo ben jij. Toch?

#14 Niet kopen

Nou ja, niet nu kopen. Wacht twee dagen. Gewoon, standaard. Al die impulsaankopen drukken namelijk behoorlijk op je salaris, en je salaris drukt behoorlijk op je humeur. Minder kopen = meer geld = blij ei. Als het leven toch eens zo simpel was… of is dat het misschien ook wel?

#15 Bloggen / vloggen

Bloggen en vloggen zijn misschien wel het beste wat je met je leven kunt doen. Het zorgt ervoor dat je je eigen gedachten lekker op een rijtje kan zetten en het maakt je gemotiveerd om op een goede manier over te komen bij je followers, en je inspireert en helpt er ook anderen mee. Dikke win-win dus! Als je maar geen blog begint met handige lifehacks, want dan komen we je halen.

Wat vind je van deze hack?
9Te gek2Leuk3Serieus?1Meh...1Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]