Vind je ontspannen lastig? Dit kun je doen!

Ontspannen, tijd voor jezelf nemen, even de boel de boel laten. Het klinkt hemels, toch? Maar dan moet je wel weten hoe je écht kunt ontspannen en volledig ontsnapt aan de wereld buiten. Wij geven je de tips waarmee je vanaf nu altijd en overal je nodige ontspanning kunt vinden!

Een dagje wegstomen

Als je een weekendje vrij hebt, geen plannen hebt en graag wilt ontspannen, is de sauna een ontzettend goede optie. Natuurlijk heeft dit wel een prijskaartje, maar dan heb je ook wel een ontzettend goede selfcare dag. Hoe fijn is het om er even alle stress en problemen uit te zweten in een sauna? Geen zin om hier je portemonnee voor te trekken? Je kunt ook thuis prima een soort van sauna-ervaring creëren. Dat doe je door een lekkere hete douche te nemen met je favoriete zeep, of lekker te badderen in je badkuip. En dan zorg je er natuurlijk wel eerst even voor dat de hele douche lekker volhangt met een warme damp.

Hobby-dag!

Ja, je hobby’s! Het kan een hele tijd geleden zijn dat je voor het laatst je hobby’s hebt beoefend. Of daar überhaupt over hebt nagedacht. Maar ook actief met je hobby’s aan de slag gaan werkt enorm ontspannend. Denk aan schilderen, muziek maken, breien, fietsen, enzovoort. Heb je nog geen hobby of vind je je hobby’s vreselijk saai? Dan kun je dit lezen: Zo vind je een nieuwe hobby! Als je liever languit op de bank ligt, is Netflix kijken ook altijd een optie. Er zijn immers genoeg mensen die Netflix een “hobby” noemen, dus we zien het deze keer door de vingers. Al worden wij er na een half seizoen van onze favoriete serie toch vooral lamlendig van.

Een goed boek, altijd fijn

Tegenwoordig wordt er stukken minder gelezen. Terwijl lezen juist heerlijk ontspannend is! Zoek dus een goed boek, zet een muziekje op, pak wat snacks en een kop thee, en ga lekker op de bank hangen. De tijd zal voorbij vliegen terwijl jij je boek inkruipt, en je zal merken hoe rustgevend het is!

Rekken en strekken

Je spieren kunnen ook flink gespannen zijn. Vooral constant gespannen schouderbladen, nekspieren of vingers zijn echt een teken van stress in je lijf. Neem dus regelmatig even de tijd om deze spieren te ontspannen. Dat kun je zo doen; span alle spiertjes in je nek aan en laat deze vervolgens heel rustig weer ontspannen. Doe dit een paar keer, tot je merkt dat je nek soepeler aanvoelt. Jezelf even masseren kan ook geweldig helpen. Doe dit met elk plekje waarvan je het gevoel hebt dat het vast zit of gespannen is. Na deze zelf-massage, hoe eenvoudig ook, zal  je je herboren voelen!

Tell Us What You Think
0Te gek3Leuk1Serieus?0Meh...5Stom

0 Comment

Leave a comment

[wpterms id="3193"]